Welkom bij Boerderij Vitaal
Doelgroep & Activiteiten

Doelgroep

Bij Boerderij Vitaal bieden wij dagbesteding aan volwassenen vanaf 18 jaar. Onze dagbesteding is specifiek gericht op verschillende doelgroepen, waarbij we streven naar een passend aanbod voor iedereen. Onze deelnemers kunnen onder andere behoren tot de volgende doelgroepen:

Voor mensen met NAH bieden wij een veilige en stimulerende omgeving waar zij hun dag zinvol kunnen besteden. We houden rekening met individuele mogelijkheden en bieden activiteiten die passen bij de behoeften van de deelnemers.

Ouderen kunnen bij ons terecht voor een gezellige en betekenisvolle dagbesteding. We creëren een warme en sociale omgeving waarin ze kunnen genieten van de activiteiten, de natuur en het gezelschap van anderen.

Voor mensen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking bieden wij een aangepast programma dat is afgestemd op hun mogelijkheden en interesses. We streven ernaar om een veilige en inclusieve omgeving te creëren waarin zij kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.

Mensen die te maken hebben met een sociaal isolement vinden bij Boerderij Vitaal een plek waar zij zich welkom en verbonden kunnen voelen. We bieden een ondersteunende omgeving waarin sociale interactie gestimuleerd wordt en waar zij deel kunnen nemen aan activiteiten die hen aanspreken.

Voor mensen die te maken hebben gehad met een burnout bieden wij een rustige en herstellende omgeving waar zij kunnen werken aan hun herstel. We hanteren een programma dat gericht is op het herstellen van energie, het vinden van balans en het opnieuw opbouwen van veerkracht.

Activiteiten
Bij Boerderij Vitaal bieden wij een breed scala aan activiteiten om tegemoet te komen aan diverse interesses en behoeften. Onze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van gezondheid, creativiteit, het contact met de natuur en nog veel meer.

We bieden mogelijkheden voor schilderen, mozaïeken en houtbewerking. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of gewoon plezier wilt hebben met het ontdekken van je creatieve kant, we hebben voor elk wat wils.

We stimuleren een actieve levensstijl door middel van activiteiten zoals wandelen, fietsen, jeu de boules en verschillende balspellen. Bewegen in de buitenlucht en genieten van de prachtige omgeving van de boerderij is een geweldige manier om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te bevorderen.

Daarom hebben we verschillende activiteiten die je in contact brengen met de natuurlijke omgeving. Denk hierbij aan werken in onze moestuin, genieten van onze tuin en belevingstuin, en betrokkenheid bij het verzorgen van de dieren op de boerderij. Ook hebben we diverse fruitbomen waarvan we samen heerlijke appeltaarten bakken en jam maken.

Of je nu graag achter de computer zit voor een spelletje of liever kaarten speelt met mededeelnemers, er is altijd ruimte voor spelplezier en gezelligheid.

Bij Boerderij Vitaal streven we ernaar om een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden dat aansluit bij de interesses en mogelijkheden van onze deelnemers. We geloven dat een zinvolle dagbesteding bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven. Ons team van begeleiders staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij het ontdekken en genieten van de activiteiten die voor jou het meest waardevol zijn.

Dagindeling

Bij Boerderij Vitaal streven we naar een duidelijke en overzichtelijke dagstructuur, zodat iedere deelnemer precies weet wat hij of zij kan verwachten. Onze dagindeling is zorgvuldig samengesteld om een evenwichtige mix van activiteiten, rust en sociale interactie te bieden. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van onze dagindeling:

Aankomst en gezamenlijk genieten van een kopje thee of koffie. Dit is een ontspannen start van de dag, waarbij we de tijd nemen om met elkaar te praten en te ontspannen.

Tijdens dit dagdeel richten we ons op een specifieke activiteit die past bij de interesses en mogelijkheden van onze deelnemers. Dit kan variëren van tuinieren in onze moestuin, het verzorgen van de dieren, creatieve projecten of andere passende activiteiten. We zorgen ervoor dat elke deelnemer betrokken wordt bij een activiteit waar hij of zij plezier aan beleeft.

We nemen even de tijd om te ontspannen en te genieten van een verfrissend kopje thee of koffie. Dit is tevens een moment waarop de deelnemers onderling kunnen socializen en ervaringen kunnen uitwisselen.

We vervolgen onze dag met een nieuwe activiteit die gericht is op het bevorderen van persoonlijke groei, het ontwikkelen van vaardigheden en het stimuleren van creativiteit. Of het nu gaat om het maken van kunstwerken, het werken met hout, het bereiden van heerlijke gerechten of het doen van lichamelijke oefeningen, we streven ernaar om elke deelnemer een zinvolle en uitdagende ervaring te bieden.

Samen genieten we van een gezonde en voedzame lunch. We hechten veel waarde aan goede voeding en streven ernaar om maaltijden te bieden die niet alleen lekker zijn, maar ook bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Na de lunch gaan we verder met een nieuwe activiteit die gericht is op het stimuleren van sociale interactie, het bevorderen van mentale en fysieke welzijn en het vergroten van zelfvertrouwen. Of het nu gaat om het deelnemen aan een groepsgesprek, het doen van ontspanningsoefeningen of het uitvoeren van taken op de boerderij, we streven ernaar om een gevarieerd aanbod van activiteiten te bieden waar iedereen van kan genieten.

Dit dagdeel is gewijd aan een laatste activiteit om de dag op een positieve manier af te sluiten. We bieden deelnemers de mogelijkheid om betrokken te zijn bij een activiteit naar keuze, waarbij we hun individuele voorkeuren en behoeften in acht nemen.

We nemen de tijd om de dag rustig af te ronden. Dit is een moment waarop we samen terugkijken op de activiteiten van de dag, ervaringen delen en eventuele vragen of opmerkingen bespreken. We streven ernaar om elke deelnemer een gevoel van voldoening en tevredenheid te geven over wat er tijdens de dag is bereikt.

Bij Boerderij Vitaal geloven we in het belang van een gestructureerde dagindeling die een balans biedt tussen activiteiten, rust en sociale verbinding. Ons ervaren team van medewerkers begeleidt elke stap van de dag en zorgt ervoor dat elke deelnemer een zinvolle en plezierige dagbesteding ervaart.

Begeleiding

Bij Boerderij Vitaal word je begeleid door Nathalie en Wim. Wij staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens je verblijf op onze zorgboerderij. Samen zorgen we ervoor dat je een zinvolle en plezierige dagbesteding hebt, aangepast aan jouw mogelijkheden en interesses.

Kwaliteit

Bij Boerderij Vitaal streven we naar de hoogste kwaliteit in onze zorgverlening. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we zijn aangesloten bij verschillende organisaties die staan voor kwaliteit en professionaliteit:

1. Cooperatie Boer en Zorg:
Deze samenwerking stelt ons in staat om onze expertise te delen en de zorg op onze boerderij verder te verbeteren.

2. Federatie Landbouw en Zorg:
Als lid van deze federatie houden we ons aan de richtlijnen en kwaliteitsnormen die gelden binnen de sector van landbouw en zorg.

3. Kwaliteit laat je zien:
Dit keurmerk bevestigt onze inzet voor kwaliteit en laat zien dat we voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van zorgverlening en bedrijfsvoering.

Kosten

Bij Boerderij Vitaal hanteren we verschillende financieringsmogelijkheden, afhankelijk van de indicatie die je hebt.
Je kunt bij ons terecht via de WMO, WLZ, PGB (persoonsgebonden budget) of particuliere financiering.
Tijdens de intake bespreken we de mogelijkheden.

Onze locatie

Je vindt Boerderij Vitaal op een prachtige locatie aan de Burgemeester Stroinkstraat 320  /  7547 RJ  / tussen Enschede en Hengelo.
Onze boerderij biedt een rustige en landelijke omgeving waar je kunt genieten van de natuur en de ruimte om je heen. We hebben zorgvuldig gezorgd voor een stimulerende en veilige omgeving waarin je je thuis kunt voelen.

Meer informatie:

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer 06 10098132. We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Boerderij Vitaal en samen te werken aan een zinvolle en betekenisvolle dagbesteding.